Etterutdanning?

Er du interessert i etterutdanning i gestaltterapi? Det er mange som tilbyr nye kurs og lengre programmer for tiden, og en klar trend er at de ofte gjennomføres på nett.  

Norge
Her i Norge er Norsk gestaltinstitutt høyskole allerede i gang med sitt etterutdanningsprogram. De tilbyr dette skoleåret 3-dagersverksteder med Gro Skottun, Vikram Kolmannskog, Juliane Appel Opper og Sally Denham Vaughan. Du kan lese mer om tilbudet på skolens nettsider.

Skolen arrangerer også konferansen «Å være sammen i det som er … vår verden» 29. og 30. oktober. Keynote-foredrag vil bli holdt av Vikram Kolmannskog, Jean-Marie Robine og Elisabeth Eie, i tillegg til et vidt spekter av korte verksteder og sesjoner.

Norsk gestaltterapeutforening inviterer til et todagers kurs med Andrei Yudin om hvordan jobbe med fiksering i terapirommet helgen 26. – 27.  november. Påmelding kan du gjøre her

Ellers er redaksjonen kjent med at Vibeke Visnes inviterer til to helger med parterapi over nyttår, og at Elisabeth Eie og Sigrun Marie Skarsgard arrangerer nytt Sansbar og sansevar-verksted med utgangspunkt i Ruella Frank og James Kepners metoder lørdag 8. og søndag 9. oktober i Oslo. Tema denne gangen er bevegelseskvalitetene. 

Vadum Terapi og Coaching arrangerer også denne høsten gestaltfaglige kveldswebinarer med ulike kursholdere. Torsdag 13. oktober kl 18-21 er det fokus på Parterapi med Kevin McCann og Favorito Barbarello.  Onsdag 26. oktober presenterer Anna Yudin sin modell for å møte «Offerrollen» i terapirommet. Mandag 7. november  er det Gabriela Sirbu som deler sin erfaring når det gjelder å møte annengenerasjons innvandrere i terapien.

 

Utlandet – på nett 

Gestalt News and Notes forteller om mange etterutdanningstilbud som er tilgjengelig på nett i tiden framover. Her er en liten oversikt:

Appel Opper 
Julianne Appel Opper er en aktiv tilbyder av verksteder. Sammen med Jan Roubal  tilbyr hun 9. desember og 3. februar 1/2-dags-veiledninger med utgangspunkt i felt-prosesser. 12. november har hun et 1-dags webinar om hvordan vi kan jobbe kreativt på nett med bruk av papir, tegning, berøring, bevegelse, pust, lyder og mer.

Hun tilbyr også sin egen etterutdanning «Relational Living Body Psychotherapy» på nett over 4 helger med oppstart 21.-23. oktober.

Spagnuolo Lobb – Gestaltitaly
Margherita Spagnuolo Lobb og hennes Gestaltitaly har også mange tilbud:
 Deres etterutdanningsprogram «Psychopathology of the Situation in Gestalt Therapy» foregår nå via nett. Her har Spagnuolo Lobb invitert flere kjente gestaltterapeuter til å undervise i 3 timer og ha en 1 times dialog etterpå. De inviterte gestaltterapeutene er:  Stefania Benini, Rosanna Biasi, Dan Bloom, Scott Churchill, Frank M. Lachmann, Valeria Rubino, Erving Polster, Rezeda Popova, Miriam Taylor, Wolfgang Tschacher, Gordon Wheeler.

Relational Change
Britiske Relational Change tilbyr online-etterutdanning med Miriam Taylor i «Contemporary Trauma Practice. Developing Competence in Applying Neuroscience to Therapy». Kurset begynner 14. oktober og varer 7 helger med 2 dager hver gang.

New York Institute for Gestalt Therapy 
I New York har gratis arrangementer for medlemmene sine, og tar gjerne mot nye medlemmer. Programmet deres denne sesongen er som følger:
October 23: Nancy Amendt-Lyon, Susan Gregory, and Perry Klepner ~ Gestalt Support Groups with Ukrainian Colleagues
October 30: Yaël Lewin ~ «We Wear the Mask»: Gestalt-Informed Musings on a Device for Revealing, Concealing, and Healing
November 20: Margherita Spagnuolo Lobb ~ The Psychopathology of the Situation
December 11: Peter Philippson ~ Who Is the Client?
January 22: SPECIAL EVENT: Christine Stevens ~ Working With Clay in Therapy: Coming Home to the Feeling of What Is
February 12: Dan Bloom ~ The Fractured World: The Gestalt of the Situated Self
March 5: Helena Kallner ~ Knowing Through Movement and Kinesthetic Resonance
March 26: Iris Fodor ~ Telling Our Stories in These Troubled Times
April 30: Michael Vincent Miller ~ Paul Goodman: The Revolutionary Imagination, Poetry, and Gestalt Therapy

Ruella Frank – Developmental Somatic Psychotherapy
Ruella Franks Developmental Somatic Psychotherapy-kurs online begynner i oktober, og er dessverre fullt. Det er mulig å skrive seg opp på venteliste. Hennes metode læres også bort av andre, under lisens. Helena Kallners etterutdanning foregår mest «live», i London og Valencia, men The Cleveland Gestalt Institutes Jennifer Bury arrangerer et 3-dagers verksted, «Nurturing the practitioner and the client through kinesthetic resonace»,  på nett 11. november- 13. november 2022.

Torino-skolen
Gianni Francesetti, Jan Roubal og Michela Gecele er også aktive på nett. 4-5. november arrangerer de sammen med Paolo Migone en internasjonal konferanse på nett med tittelen «Field perspective and intervention in psychotherapy». Her vil det fenomenologisk-gestalterapeutiske feltperspektivet diskuteres i forhold til psykoanalytiske perspektiver på det samme. Blant de som er invitert til å snakke på konferansen er: Donnel Stern, Giuseppe Civitarese, Michela Gecele, Gianni Francesetti, Paolo Migone, Dan Bloom, Jean-Marie Robine, Donna Orange, Susanna Federici, Gianni Nebbiosi, Fabio Rivara, Jan Roubal, Annibale Bertola, Beatrix Wimmer, Julianne Appel-Opper, Monica Botelho-Alvim, Inna Didkovska, Myriam Munoz Polit, Dimitri Nadirashvili, Carmen Vazquez Bandin.

De tilbyr også en to-årig etterutdanning i «Phenomenological-gestalt psychopathology» med månedlige 1 dags-webinarer. Den første delen er allerede i gang: Topics: Fundaments of Psychopathology (Sept 14th 2022) – Panic Disorder (Oct 26th 2022) – Depressive Experiences (Nov 10th 2022) – Manic Experiences (Dec 1st 2022) – Obsessive-compulsive Experiences (Jan 11th 2023) – Addictions (Jan 25th 2023) – Experiences of Schizophrenic Spectrum (Feb 15th 2023) – Anorexia and Bulimia (Mar 22nd 2023) – Phobias (Apr 6th 2023) – Long term post-traumatic Experiences (May 11th 2023). 

For den som ønsker seg en tur til Italia, arrangerer de også en ukessamling i Pievo Tesino, Italia, fra 28. april – 5. mai: «Field theory and psychopathology: Connecting Theory and Practice». 

Parterapi 

Gestalt Center of Psychotherapy and Training i New York arrangerer en rekke 1-dagsseminarer, men også et 6-dagers (á 3 timer) kurs i parterapi med Marla Silverman. Kurset begynner 4. mars 2023.

Avhengighet og endring

Gestaltinstituttet i Toronto arrangerer to online-verksteder. Den ene heter «Beyond Sobriety: Addiction and Recovery as a long term Process» og ledes av Michael Craig Clemmens fredag 2. desember-søndag 4. desember. 

Den andre ledes av Jan Roubal og heter «Field Theory Perspective on the Process of Change in Psychotherapy«. Den arrangeres torsdag 19. januar og fredag 20. januar. 

 

 


Publisert

i

,

av