Kontoret mitt: Gestaltbildet

Hvordan er kontoret til en gestaltterapeut? Gestaltterapeuten inviterer gestaltterapeuter til å beskrive kontoret sitt ved hjelp av et betydningsfullt objekt. Først ute er Sissel Sæther. 

 

Gestaltbildet
av: Sissel Sæther, gestaltterapeut MNGF 

«Gestaltbildet» av Bjarne Træen

Jeg ville ha et «gestalt-bilde» på hjemmekontoret mitt. Et bilde som visualiserte og minnet meg på alle de gode elementene, verktøyene og tankegodset fra gestaltterapien. Alt som jeg kunne benytte i jobben og i hverdagen min. Ikke noe som lå i en skuff, men noe som var tydelig og tilgjengelig på veggen.

Da jeg fikk en bekjent – Bjarne Træen – til å male dette bildet for meg som har fått en stor plass på kontoret mitt, var baktanken også at det skulle henge som inspirasjon og katalysator til «å komme i gang med gestaltterapi.» Altså – gi mer ut og dele mer av alt det flotte og inspirerende vi har lært på en 4-års reise til folket – til barn og voksne som trenger noen som ser og hører. Noen som støtter i å åpne nye dører og lukker dører når det er nødvendig for å komme videre.  

Dette bildet har for meg mange fasetter og elementer. Noe kan jeg bli spesielt opptatt av en dag eller i et øyeblikk, andre kommer i grunn. 

Jeg er spesielt glad i klokka som bare viser «her og nå». Dette mektige øyeblikket her og nå, som ikke kommer tilbake, som må leves akkurat her og nå.

Og så er det den grønne, tomme stolen som står der og som er lik to tomme grønne stoler på kontoret mitt. Jeg kan invitere hvem som helst i stolene, når som helst…

Også er det alle menneskene med så mange forskjellige uttrykk. Hvor alle er mer enn det du ser eller tenker i første øyekast. Når du begynner å snakke og inngå en relasjon med et menneske er det så mye levd liv som kommer ut og frem, og vi vet ikke hvilken vei vi begir oss ut på sammen …

Og så er det alle ordene på følelser som er gjemt i skuffer i et stort medisinskap og som kan uttrykke, skjule og ha så forskjellig innhold og opplevelser for hvert enkelt menneske. Hvilken skuff vil du trekke ut og åpne? Hvilke ord, hvilken følelse er viktig for deg i ditt liv, her og nå? 

Du blir sikkert oppmerksom på andre ting i dette bildet, hva fanger dine øyne, dine tanker og dine følelser?

Sissel Sæther er gestaltterapeut MNGF

 


Publisert

i

av

Stikkord: